Home / Thuis werken / Wat is het AZ-900 Azure Fundamentals Certificaat?

Wat is het AZ-900 Azure Fundamentals Certificaat?

Het Azure Certified Fundamentals (AZ-900) certificaat is een uitgebreide kennismaking met het cloud computing platform Microsoft Azure. Deze certificering toont inzicht in cloudconcepten, kerndiensten van Azure, beveiliging, privacy en prijsmodellen voor bedrijven. Het is perfect voor iedereen die inzicht wil krijgen in het gebruik van het platform en de mogelijkheden ervan. Laten we eens nader bekijken wat deze certificering inhoudt. 

Wat behandelt het examen? 

Het AZ-900 examen toetst je kennis over verschillende onderwerpen die te maken hebben met Microsoft Azure. Dit omvat kerndiensten zoals compute, opslag en netwerken; beveiliging, privacy, compliance en vertrouwen; prijzen; en tools voor monitoring en probleemoplossing. Ook worden andere belangrijke onderwerpen behandeld, zoals methoden voor gegevensbescherming en strategieën voor het optimaliseren van de kosten in Azure. Alle vragen op het examen zijn multiple-choice of gebaseerd op scenario’s. 

Wie zou dit examen moeten doen? 

Dit examen is ideaal voor degenen die weinig of geen ervaring hebben met Microsoft Azure, maar er een basiskennis van willen opdoen. Het kan ook dienen als basis voor meer geavanceerde certificeringen zoals Azure Data Engineer Associate of Azure Administrator Associate certificeringen. Degenen die al enige ervaring hebben met Microsoft Azure kunnen merken dat dit examen hen een opfriscursus biedt in belangrijke onderwerpen met betrekking tot het platform. 

Hoe kun je je voorbereiden? 

Microsoft biedt twee voorbereidingscursussen die speciaal zijn ontworpen om je voor te bereiden op het AZ-900 examen – Azure Fundamentals (2 dagen) en Exam Ref AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals (3 uur). Beide cursussen behandelen alle onderwerpen die op het examen voorkomen, maar verschillen in lengte en diepgang. Afhankelijk van je behoeften kan de ene cursus beter zijn dan de andere om je voor te bereiden op succes op de eigenlijke testdag.  

Het AZ-900 certificaat is een uitstekende manier om je kennis van Microsofts cloud computing platform aan te tonen en tegelijkertijd waardevol inzicht te geven in de vele functies en mogelijkheden ervan. Of je nu enige ervaring hebt met het werken met Microsoft Azure of helemaal geen, deze certificering kan je helpen te begrijpen hoe je het het beste kunt gebruiken in je bedrijfsomgeving. Als je je goed voorbereidt met behulp van een van de door Microsoft aangeboden cursussen, moet het haalbaar zijn om voor dit examen te slagen als je geconcentreerd blijft!

Meer info vind je op: https://ictzaakwaarnemer.nl/.