Home / Thuis werken / Vijf tips om u te helpen de perfecte muurkalender te vinden

Vijf tips om u te helpen de perfecte muurkalender te vinden

Wilt u een 4-maanden kalender kopen? Dan wordt u misschien overweldigd door alle keuzemogelijkheden. Er zijn niet alleen tientallen verschillende maten, ontwerpen en stijlen beschikbaar, maar veel winkels bieden nu ook kalenders aan met aanpasbare functies en uitbreidingen. Om er zeker van te zijn dat u de beste krijgt die aan uw behoeften voldoet, zijn hier vijf tips om u te helpen de perfecte wandkalender te vinden.

Tip #1 – Bedenk waar je de kalender ophangt

Het eerste waar je rekening mee moet houden als je een muurkalender koopt, is waar hij komt te hangen. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, heb je misschien niet genoeg ruimte voor een grotere kalender of een kalender met meerdere pagina’s. Als de ruimte beperkt is, zoek dan naar slanke kalenders die plat tegen de muur hangen of die verticaal op een deur- of raamkozijn kunnen worden bevestigd.

Tip #2 – Kies een thema dat aan uw behoeften voldoet

Denk bij het kiezen van een thema voor uw wandkalender aan hoe deze in het dagelijks leven zal worden gebruikt. Als u er bijvoorbeeld een koopt om thuis afspraken en gebeurtenissen bij te houden, kies dan voor iets vrolijks of inspirerends. Wordt hij daarentegen gebruikt in een kantooromgeving, dan is een meer professioneel ogend ontwerp wellicht geschikter.

Tip #3 – Zoek naar kalenders met aanpasbare functies

Veel winkels bieden nu wandkalenders met extra aanpasbare functies, zoals vakken met tabbladen die kunnen worden gebruikt om belangrijke data te markeren of speciale gelegenheden zoals verjaardagen en jubilea te markeren. Dit soort kalenders zijn ook voorzien van vakjes waarin losse papieren en kaarten kunnen worden opgeborgen, waardoor ze ideaal zijn als je ergens herinneringen en andere notities met betrekking tot komende gebeurtenissen moet bewaren.

Tip #4 – Controleer de kwaliteit van het papier en de inkt

Als je op zoek bent naar iets dat langer dan 12 maanden meegaat, zorg er dan voor dat de kwaliteit van het papier en de inkt van je gekozen kalender goed is. Kies iets dat gedrukt is op dik glanzend papier met levendige kleuren die na verloop van tijd niet snel vervagen. Dit zorgt ervoor dat uw wandkalender er het hele jaar door prachtig uitziet zonder dat hij zijn levendigheid verliest of beschadigd raakt door slijtage.

Tip #5 – Overweeg een digitale wandkalender

Tot slot, als u iets wilt dat extra flexibiliteit biedt, waarom probeert u dan niet een digitale wandkalender? Dit soort kalenders kan synchroniseren met andere apparaten zoals smartphones en tablets, zodat iedereen in uw gezin zijn eigen versie kan bekijken, ongeacht waar ze zich bevinden! Ze zijn ook handig als je op korte termijn wijzigingen moet aanbrengen, omdat ze niet fysiek bijgewerkt hoeven te worden zoals traditionele wandkalenders.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle toevoeging om een kantoorruimte op te fleuren of gewoon iets praktisch wilt om thuis georganiseerd te blijven – het vinden van de juiste wandkalender hoeft niet moeilijk te zijn! U hoeft alleen maar goed na te denken over formaat, thema en functies voordat u tot aanschaf overgaat – en te controleren of de kalender van hoogwaardige materialen is gemaakt! Door deze vijf eenvoudige tips te volgen bij het zoeken naar uw volgende kalender.

Bron: kalendergigant.nl