Home / Thuis werken / Vergaderzaal kiezen voor grote bijeenkomst

Vergaderzaal kiezen voor grote bijeenkomst

Wat is nu van belang bij het kiezen van een vergaderzaal bij Wolfslaar voor een grote bijeenkomst? Dat hangt af van een aantal factoren:

  • De opstelling van de zaal
  • Hoe groot wordt de bijeenkomst werkelijk?
  • Comfortabiliteit
  • Faciliteiten
  • Catering
  • Budget

De opstelling van de zaal

Gaat de bijeenkomst bestaan uit meerdere groepen die bijvoorbeeld afzonderlijk zullen gaan vergaderen, zal de opstelling er anders uit gaan zien dan als er één grote groep zal gaan vergaderen. Het is in dat geval belangrijk dat de groep goed toe te spreken is door de voorzitter. Je kunt ook je creativiteit op de loop laten en zelf gaan spelen met de indeling. Ook kunnen tafels verschillende vormen bevatten, zoals een u-vorm, een simpele lange tafel of een grote ronde tafel.

Hoe groot wordt de bijeenkomst werkelijk?
Wat is jouw definitie van groot? Komen er 15 man, of 50? Als je precies weet hoeveel mensen aan de bijeenkomst zullen deelnemen wordt het ook wat eenvoudiger om de juiste keuze te maken qua welke vergaderzaal te kiezen. Voor de ene bijeenkomst is het gunstig om met zijn allen dicht bij elkaar te kunnen zitten, voor de andere bijeenkomst is het weer beter om meer ruimte te hebben.
Comfortabel

Als het een bijeenkomst betreft met bijvoorbeeld belangrijke mensen uit de zakenwereld waarin potentiële klanten te halen vallen, is het van zeer groot belang dat het comfortniveau hoog is. Men moet lekker kunnen zitten aan een goede tafel om belangrijke onderwerpen te kunnen bespreken of om goed overleg te plegen. Als er een lange presentatie plaatsvindt, is er niets fijner dan comfortabel meubilair!

Faciliteiten

Worden er belangrijke gegevens en cijfers gedeeld met een grote groep? Kijk dan of er in de desbetreffende vergaderzaal de juiste faciliteiten aanwezig zijn. De juiste verlichting, een netwerkverbinding, een beamer en goed geluid zijn in dat geval geen overbodige luxes. Als er een presentatie gegeven moet worden kan het misschien vervelend zijn als het licht niet kan worden gedimd en als iemand wilt spreken, er geen geluid beschikbaar is om de microfoon te versterken.

Catering

Als het een bijeenkomst betreft van lange duur, zullen mensen behoefte hebben aan eten en drinken. Controleer daarom welke cateringmogelijkheden er op locatie aanwezig zijn. Misschien wil je zelfs dat er gedineerd kan worden. Als de catering dan bijvoorbeeld alleen maar snacks zou aanbieden voldoet dit niet aan je wensen.
Budget

Er is niets mis om een budget te bepalen voor wat je wilt uitgeven aan de vergaderzaal die je wilt huren voor de grote bijeenkomst. De bedragen kunnen flink uiteenlopen, afhankelijk van wat je wensen zijn wat betreft de vergaderzaal. Ook zullen vergaderzalen verschillende tarieven hebben. Kijk goed de kat uit de boom!