Home / Thuis werken / Thuis werken na een reorganisatie

Thuis werken na een reorganisatie

Bij heel veel bedrijven komt het voor. Vooral in tijden van crisis zijn sommige bedrijven genoodzaakt om er voor te kiezen om te reorganiseren. Hoe je het ook wilt noemen: herindeling, herstructurering of modernisering. Het is en lastig voor het bedrijf en al helemaal voor het personeel. Een verandering in het bedrijf slaat meestal op verandering van de bedrijfsprocessen.

Dit gaat helaas vaak ten koste van het bedrijf. Het veranderen van de bedrijfsstructuur en misschien zelfs de bedrijfscultuur is hét grote doel van een reorganisatie. Helaas gaat dit vaak ten koste van het personeel. Zij betalen vaak de prijs door een massa ontslag doordat bepaalde functies worden opgeheven. Vervolgens komen al die personeelsleden die ontslagen worden vaak in een lastig traject. Er ontstaat een grote onzekerheid in hun leven ze moeten nieuwe stappen gaan bepalen. Vaak wordt er in deze situaties gekozen voor een outplacement traject.

Thuis-werken-na-een-reorganisatie

Is je ontslag het gevolg van bedrijfseconomische redenen zoals het bespraken op de vaste kosten dan moet de werkgever je ontslag aangeven bij het UWV. Nu volgt er een ingewikkeld traject waarin bepaald wordt of dit een legitieme reden is om iemand te ontslaan. Als dit het geval is wordt er gekeken wie er ontslagen gaan worden. Om een outplacement traject te regelen wordt een bedrijf zoals carrierepoort ingeschakeld. Waar je ook woont, outplacement is altijd mogelijk zoals bijvoorbeeld Outplacement Zwolle. Bij een outplacement traject kom je in een bijzondere situatie terecht. Je wordt namelijk in allemaal situaties geplaatst. Jou reactie wordt bepaald bij deze situatie en zo kunnen toekomstige potentiële werkgevers bepalen of jij het geschikte nieuwe personeelslid bent. Dit voegt voor zowel de werkgever als voor jou als werknemer waarde toe.

Niet alleen weet de werkgever dat je echt geschikt bent voor de functie als hij je aanneemt, je weet zelf ook dat dit bij je past. Dit bespaart de werkgever weer tijd in een eventueel Medewerkersonderzoek. Je leert hiernaast ook een heleboel over jezelf. Je komt er achter waar je goed in bent en waar je persoonlijke verbeter punten liggen. Hier kan je aan werken zodat je je eigen kansen vergroot. Een populaire optie is tegenwoordig om thuis te gaan werken. Op deze manier kun je flexibel je tijden indelen en bepalen wanneer je wilt werken. Zo ga je er misschien wel op vooruit na een ontslag.