Home / Thuis werken / Schoonmaken als bijbaan

Schoonmaken als bijbaan

Studeren en feesten kost natuurlijk een hoop geld. Het is daarom belangrijk om een bijbaantje te hebben. De meeste mensen hebben een bijbaantje in de horeca. Dit is alleen niet voor iedereen weggelegd. Ben jij toe aan iets anders waarbij je lekker in je eentje aan het werk bent? Kijk dan of schoonmaken als bijbaan iets voor jou is.

Bijbaan

Het voordeel van schoonmaken

Schoonmaken heeft veel voordelen. Na een lange avond stappen heb je niet perse zin in veel contact met andere. Tijdens het schoonmaken kan je gewoon je oordopjes in doen en je werk doen. Daarnaast help je er ook nog eens mensen mee. De meeste mensen die een schoonmaakster willen zijn oudere mensen. Zo kan je af en toe een babbeltje maken met deze personen. Als laatst is het vaak ook erg flexibel. Je kan vaak met de personen in kwestie afspreken wanneer jij langs wilt komen.

Waar moet je op letten bij het schoonmaken?

Ga je voor het eerst aan het werk. Dan is het belangrijk dat je op veel verschillende dingen let. Allereerst raden we aan om te kijken of je misschien een professionele stofzuiger kan krijgen om mee schoon te maken. Deze zuigt namelijk veel beter dan normale stofzuigers.

Daarnaast is het ook van belang dat de cliënt de juiste schoonmaakartikelen in huis heeft. Loop dat even langs voordat je begint. Als de persoon dit niet in huis heeft is het aan te raden om dit aan te schaffen. Dit zou bijvoorbeeld bij Carel Lurvink kunnen, waar wij veel positieve dingen over gehoord hebben.