Home / Thuis werken / Raadgeving voor ouderen die willen doorwerken na hun pensioen

Raadgeving voor ouderen die willen doorwerken na hun pensioen

Ben jij de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd? Of bereik je die binnenkort? En wil je gewoon blijven doorwerken na het pensioen? Als je graag nog iets wilt blijven bijdragen aan de maatschappij, dan ben je niet de enige. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor 65+’ers om door te werken na hun pensioen. In deze blog geven we je graag vijf tips die je kunnen helpen om aan de slag te blijven.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Het is belangrijk om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Dit kun je bijvoorbeeld doen door lid te worden van vakbonden of vakverenigingen. Hierdoor blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, maar vergroot je ook je netwerk. Dit kan handig zijn wanneer je op zoek bent naar nieuwe kansen om aan de slag te gaan.

Blijf actief op social media

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om zonder social media door het leven te gaan. Ook als je met pensioen bent kan social media je helpen om in contact te blijven met oud-collega’s en om nieuwe kansen te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een linkedIn profiel aan en deel je kennis en ervaringen met anderen. Zo komt jouw expertise onder de aandacht van anderen en vergroot je de kans op nieuwe kansen.

Volg een opleiding of cursus

Wist je dat je nog altijd kunt blijven leren, ook na je pensioen? Er zijn tal van opleidingen en cursussen die je kunt volgen waardoor je je kennis kunt bijspijkeren of juist nieuwe kennis kunt opdoen. Hierdoor vergroot je niet alleen je kansen op de arbeidsmarkt, maar blijf je ook nog eens je hersenen actief houden. Win-win dus.

Bied jezelf aan als vrijwilliger

Als je geen betaalde baan meer wilt ambiëren, kun je jezelf ook op een andere manier nuttig maken voor de maatschappij. En wat is er nu mooier dan iets terug te doen voor de samenleving? Er zijn tal van organisaties en verenigingen die op zoek zijn naar vrijwilligers. Of je nu aan de slag wilt als mentor, bijles wilt geven of graag als gastheer of gastvrouw in een museum wilt werken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Denk na over de mogelijkheid van freelance werk

Als je wel nog graag aan de slag wilt gaan, maar niet vast wil zitten aan een bepaalde werkgever, kan freelance werk een mooie uitkomst zijn. Dit biedt je namelijk de vrijheid om zelf te kiezen voor welke opdrachtgevers je wilt werken en op welke tijden je dit wilt doen. Hierdoor hou je zelf de regie in handen en kun je het werk doen waar je blij van wordt.

Samenvatting 

Hopelijk hebben deze tips je geholpen en weet je beter hoe je aan de slag kunt gaan na je pensioen. Of je nu kiest voor een betaalde baan, vrijwilligerswerk of freelance werk, het belangrijkste is dat je actief blijft en je verder blijft ontwikkelen. Er zijn genoeg mogelijkheden om iets te betekenen voor de maatschappij en tegelijkertijd te genieten van je pensioen.