Home / Thuis werken / De leukste bijbanen voor studenten

De leukste bijbanen voor studenten

Het leven van een student is niet alleen maar leren en feesten. Jammer genoeg moeten alle biertjes ook betaald worden. Dit is ook de reden dat de meeste studenten een bijbaantje hebben. Wat zijn nou de meest ideale bijbaantjes en wat heb je daar specifiek voor nodig? Deze vragen ga ik beantwoorden in dit artikel. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder

De horeca

Een van de meest voorkomende bijbanen is werken in de horeca. Denk bijvoorbeeld aan een baan als barista. Naast het feit dat je meestal werkt op superfijne tijden, kan het ook nog supergezellig zijn. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je collega’s maar meestal werk je met leeftijdsgenoten die dit ook als bijbaan doen.

Bijles

Dit is een bijbaan waarbij je erg flexibel bent maar waarbij je niet heel veel gezelligheid hebt. Je bent namelijk alleen met degene die je bijles geeft en je kan dan niet gaan lachen, gieren en brullen. Toch vind ik dit zeker een erg leuke bijbaan omdat je ten eerste zelf kan bepalen wanneer je les wilt geven, en ten tweede kan je ook nog eens je kennis overdragen aan de jongere generatie.

Host

Een host is iemand die erg goed met mensen kan omgaan en er vaak ook representatief uit moet zien. Hiervoor moet je vaak zelf nette schoenen/hakken aanschaffen. Wil jij dan niet teveel geld uitgeven, maak dan gebruik van een e-kortingscode.

Chauffeur

Met de technologie die we tegenwoordig hebben is het niet meer zo lastig om een chauffeur te worden. Zo kan je al snel met bijvoorbeeld Uber een chauffeur worden. Hierbij is het ook mogelijk om je eigen tijden in te plannen en is geen een avond hetzelfde. Naast het vervoeren van mensen kun je ook chauffeur worden voor bijvoorbeeld Albert Heijn of DHL. Hierbij lever je dus spullen af bij mensen hun huis.

Dit is een kleine lijst van de leuke bijbaantjes die je kan hebben tijdens je studie. Voor welke baan zou jij solliciteren?