Home / Thuis werken / Hoe kies je de juiste muurkalender voor jou?

Hoe kies je de juiste muurkalender voor jou?

Een kalender als bureaulegger is een geweldige manier om georganiseerd te blijven, maar met zoveel opties die er zijn, hoe kies je de juiste? Of je nu op zoek bent naar iets functioneels of iets decoratiefs, hier zijn vijf tips om je te helpen de perfecte wandkalender te vinden.

Overweeg grootte en plaatsing

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een wandkalender is de grootte. Heeft u genoeg ruimte in uw huis of kantoor voor een groot formaat kalender? Zo niet, dan past een kalender van 8×10 waarschijnlijk beter bij uw behoeften. Bedenk ook waar u de kalender wilt ophangen. Als uw muren al vol hangen met kunstwerken, ga dan voor iets kleiners en subtielers; als u genoeg ruimte hebt, ga dan voor groot!

Kies een papiersoort

De kwaliteit van het papier kan een muurkalender maken of breken, dus bepaal welke papiersoort het beste bij jou en je budget past. Glanzend papier ziet er prachtig uit, maar kan gemakkelijk vlekken maken; mat papier ziet er gedempt uit, maar houdt veel beter stand. Gestructureerd papier is een andere goede optie: het ziet er luxueus uit en voelt ook luxueus aan, maar is toch redelijk duurzaam.

Wees creatief met ontwerpen

Wees niet bang om dingen te mixen! Er zijn talloze unieke ontwerpen waarmee je een persoonlijk tintje aan je kalender kunt geven zonder de functionaliteit in gevaar te brengen – alles van prachtige kalenders met typografie tot levendige bloemmotieven en alles daartussenin! Pas uw kalender aan zoals u wilt – misschien wilt u zelfs eens kijken bij een aantal drukkerijen die unieke ontwerpopties aanbieden.

Zoek naar extra functies

Veel kalenders hebben extra functies zoals kleurcoderingssystemen en planningstools waarmee je taken gemakkelijker dan ooit tevoren kunt organiseren en prioriteiten kunt stellen. Bovendien hebben sommige kalenders zelfs extra pagina’s waar je het hele jaar door notities of herinneringen op kunt schrijven – een geweldige manier om belangrijke data en komende evenementen op één plek bij te houden!

Ga voor digitaal

Als traditionele papieren kalenders niet meer voldoen, waarom probeer je het dan niet digitaal? Er zijn tal van apps beschikbaar die digitale versies van traditionele wandkalenders bieden – kies er gewoon een met alle functies (en prijskaartje) die je nodig hebt! Op deze manier worden al je gegevens veilig online opgeslagen, zodat er geen risico is dat ze verloren gaan als er thuis of op het werk een ramp gebeurt.

Conclusie

Het kiezen van de juiste muurkalender hoeft niet moeilijk te zijn – onthoud gewoon deze vijf tips: denk aan de grootte en plaatsing; kies een papiersoort; wees creatief met ontwerpen; zoek naar extra functies; en ga eventueel digitaal! Met deze tips in gedachten moet het vinden van de perfecte wandkalender voor jezelf een fluitje van een cent zijn! Veel succes!

Bron: KalenderGigant