Home / Thuis werken / Bijbaan als baliemedewerker

Bijbaan als baliemedewerker

Ben je als student op zoek naar een goed betaalde bijbaan? Kies dan eentje die echt nuttig is op je cv. Geen standaard horecabaantje dus. Maar wel een bijbaan als baliemedewerker. Je leert dan goed communiceren, met boze klanten om te gaan en overzichtelijk te werken. Allemaal eigenschappen die jou goed van pas zullen komen na je studietijd. Wat zo’n handige bijbaan als baliemedewerker inhoudt? Je leest het hieronder.

Wat doet een baliemedewerker?

Een baliemedewerker is verantwoordelijk voor het verlenen van klantenservice aan de patiënten in een praktijk of aan de gasten in een hotel. Er zijn dus twee soorten: een vacature baliemedewerker tandarts en een vacature receptiemedewerker in de recreatie.

Als baliemedewerker bij de tandarts of huisarts ben je verantwoordelijk voor het begroeten van patiënten, het controleren van hun afspraken, de betaling innen en het behandelen van vragen van de klantenservice. Als de praktijk een elektronisch medisch dossiersysteem gebruikt, ben je ook verantwoordelijk voor het invoeren van patiëntinformatie in het systeem.

Word je juist baliemedewerker bij een hotel, vakantiepark, camping of restaurant? Dan ben je verantwoordelijk voor het verwerken van boekhoudkundige basistaken, zoals het verwerken van betalingen van gasten en het bijhouden van kamerprijzen. Andere taken kunnen zijn het maken van reserveringen voor restaurants en activiteiten voor gasten, het verstrekken van informatie over lokale attracties, en helpen bij het opslaan van bagage.

In grotere hotels of resorts kan een team van baliemedewerkers samenwerken om de hele dag en nacht dekking te bieden. In kleinere instellingen ben je vaak alleen of met een directe collega.

Nuttig voor jouw carrière

Ongeacht waar je werkt, als baliemedewerker speel je een belangrijke rol in de positieve ervaring van patiënten of gasten. Natuurlijk horen daar ook problemen bij, zoals een computersysteem dat vastloopt, een boze klant of een last-minute ziekmelding van jouw directe collega. Maar die ervaringen gaan jou net zo hard helpen in de rest van jouw carrière.

Net als de vaardigheden die je een-op-een aan deze functie kunt koppelen. Zoals nauwkeurig werken, het overzicht bewaren en met klanten/patiënten omgaan. Het zal je verbazen bij hoeveel banen die vaardigheden in de vacature gevraagd worden! Je doet jezelf kortom een groot plezier door ze tijdens een bijbaan alvast op te doen.

Vacature baliemedewerker tandarts zoeken

Je weet dus welke voordelen deze bijbaan jou oplevert. Maar waar vind je dan een goede vacature baliemedewerker tandarts? Dit zijn je opties:

  • Vraag bij huisartsen, tandartsen en orthodontisten in de buurt of zij een vacature hebben.
  • Kijk op de websites van uitzendbureau´s.
  • Stuur een open sollicitatie naar praktijken in jouw omgeving.

Veel succes met jouw zoektocht en natuurlijk jouw leerzame bijbaan als baliemedewerker!