Home / Thuis werken / 3 voordelen van Google AdWords uitbesteden

3 voordelen van Google AdWords uitbesteden

Het kan een groot voordeel zijn om je Google Adwords uit te besteden aan een freelancer of een online marketing bureau. Vaak is er wel een minimale bestedingslimiet ingesteld, want uiteindelijk moeten de campagnes wel voldoende bezoekers opleveren. Afhankelijk van de klikprijs en het conversieratio kan er worden bepaald welk budget er minimaal nodig zal zijn.

1.     Gecertificeerde specialisten

Heb je nooit eerder campagnes in Google Ads ingericht. Dan kan het lastig zijn om goed inzichtelijk te krijgen welke stappen je moet doorlopen om een succesvolle campagne aan te maken. Gecertificeerde google adwords specialisten weten goed welke stappen zij moeten doorlopen om een stabiele campagne op te zetten. Je kunt je hier zelf ook in verdiepen, door online trainingen te volgen maar daar zal een behoorlijke tijdsinvestering voor je benodigd zijn. De specialisten zijn beter op de hoogte wat er speelt rondom Google, hebben soms contact met accountmanagers binnen Google en hebben daar profijt van. Met een goede Ads specialist kun je jouw website beter vindbaar krijgen in Google en kun je veel nieuwe leads of klanten verzamelen. Een win-win situatie dus.

2.     Minstmaximalisatie

Veel Google Adwords bureau’s kijken naar de ROI en naar de ROAS en sturen hier ook op. De kosten voor een aanvraag moeten binnen de gestelde waarde blijven en elke euro die je in de campagne stopt moet bijvoorbeeld weer 5 euro terug verdienen. Het onderhouden van een Google ads campagne is van groot belang. Zet je één keer de campagne op en werk je er vervolgens niet meer aan, dan word je ingehaald door andere bureau’s en zal je nooit de maximale winst uit je campagnes halen. Maandelijks bijwerken, optimaliseren en nieuwe onderdelen en zoekwoorden van je advertenties en zoekwoorden gebruiken kan hier ook tot leiden. Verder zien de Google ads specialisten ook vaak kansen waar je zelf wellicht niet aan hebt gedacht en kunnen zij in sommige gevallen ook advies geven over het verbeteren van de conversieratio. Waar haken de bezoekers af en wat kan daar de reden voor zijn. Daar kun je vervolgens uitgebreid mee gaan testen op je site om zodoende nog succesvoller online te worden.

3.     Continue monitoring

Laat je je Google Adwords uitbesteden dan weet je dat dit in principe gewoon in goede handen is. Bureau’s gebruiken bijvoorbeeld scripts om jouw resultaten te monitoren. Hierdoor worden bijvoorbeeld alerts gegeven als de kosten per aanvraag x% hoger ligt dan het gemiddelde of dat er x -aantal meer klikken zijn geweest. Soms kan het zijn dat een nieuwsbericht leidt tot een exceptionele groei in vertoningen. Je wilt dan niet dat dit zorgt voor dusdanig veel (onnodige) kliks die wellicht geen enkele conversie oplevert. Het is dan ook goed om met een dagelijks budget te werken dan niet te hoog ligt. Google optimaliseert hier zelf ook op en geeft de ene dag wellicht meer uit dan de andere dag. Zoek je een online marketing bureau of Google adwords specialist? Doe dan goede research en kies voor een partij die aansluit bij jouw wensen en behoeften.