Home / Thuis werken / Premium PLA Roze

Premium PLA Roze

Als je op zoek bent naar het geven van een uniek object, dan kan het helpen als je een 3D printer hebt of als je iemand kent die een 3D printer heeft. Op die manier kan je namelijk een uniek object laten printen door de 3D printer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om dit te laten printen. Zo kun je zelf een kunstzinnig object ontwerpen en deze laten printen met een 3D printer, maar je kunt ook objecten laten printen die je helpen om dingen te doen, zoals gereedschap of speelgoed. Wat je dan in elk geval nodig hebt, is Premium PLA Roze. Dit is de inkt die de 3D printer gebruikt om een object te maken. Wat is PLA filament en wat houdt Premium in?

Wat is PLA?

Premium PLA Roze bestaat uit een aantal onderdelen. Het belangrijkste onderdeel van de naam is dat het gaat om PLA. PLA is Poly Lactic Acid en dat is in het Nederlands melkzuur. Het is een soort maisolie en het is dus een biologische stof. Het is de inkt voor de printer en je moet het je voorstellen als een soort van draad. Dit is draad van thermoplastic. Omdat het in de printer gestopt wordt, wordt het als het ware vloeibaar en kan het gevormd worden tot alles wat jij hebt bedacht. Dit geeft de 3D dimensie zoals je graag zou willen.

Wat houdt Premium in?

Premium PLA Roze heeft nog een tweede dimensie, namelijk, het is Premium. Dit houdt in dat het materiaal nog steviger is dan je zou verwachten van het filament. PLA heeft sowieso al het kenmerk dat het niet snel breekt, maar bij de Premium versie hoef je je hier sowieso geen zorgen om te maken. Het is daarnaast ook niet krimpbaar, op het moment dat jij het object laat afkoelen zal het niet gaan krimpen.