Home / Thuis werken / Belastingaangifte ZZP’ers (eenmanszaak) te Den Haag? Zo gepiept!

Belastingaangifte ZZP’ers (eenmanszaak) te Den Haag? Zo gepiept!

Eenmanszaken (ZZP’ers) hebben evenals overige bedrijfsvormen wel degelijk een professionele, ervaren boekhouder nodig. Eenmanszaken staan er om bekend dat zij sneller geneigd zijn de boekhouding, administratie en belastingaangifte zelf te regelen. Doet men hier verstandig aan echter?

Waarom kiezen voor een boekhouder?

  • Gebrek aan kennis: Specifieke boekhoudkundige- en belastingkennis ontbreekt bij de ZZP’er maar al te vaak. Hierdoor kan de ZZP’er gunstige regelingen, uitzonderingen en overige zaken mislopen binnen de eigen administratie en blijft er waarschijnlijk geld liggen (bij de overheid) ten nadele van de ZZP’er. Want dat wat je niet weet, kun je ook niet toepassen; zonde. Door te bezuinigen op een boekhouder snijdt de ZZP’er zichzelf ongemerkt in de vingers; een ZZP belastingaangifte door een goede boekhouder uitgevoerd levert 9 van de 10 keer beduidend meer geld op aan het einde van de rit. Kortom: jezelf goed laten informeren is goud waard.
  • Belastingcontrole: Kleinere ondernemingen, ZZP’ers/ eenmanszaken zonder boekhouder vallen sneller op bij de Belastingdienst. Ondernemers zónder boekhouder worden net ietsje sneller gewantrouwd en kunnen daardoor eerder rekenen op belastingcontrole dan bedrijven mét boekhouder.
  • Vertrouwd: zaken die u wellicht over het hoofd ziet, ontsnappen niet aan het oog van de ervaren boekhouder. Veranderingen in wetgevingen evenmin. Met een gerust gevoel geeft u uw administratie, kwartaalaangifte (‘voorbelasting’) en inkomstenbelasting uit handen.

D & G Administratiekantoor, o.a. boekhouder te Den Haag draagt zorg voor belastingaangiften, belastingadvies, administratie en aanverwante werkzaamheden: óók voor ZZP’ers, de eenmanszaak, VOF of BV.

De kosten voor de kleine boekhouding liggen doorgaans laag. Best logisch, want de boekhouder berekent een uurloon door en een kleine boekhouding van de eenmanszaak vergt minder werkuren.

Voor een boekhouder in Wassenaar of Den Haag bezoekt u direct de website voor meer informatie.